A húsvéti tojásfestés hagyományát nem hagyományos technikákkal is gazdagíthatod! Látványukban ezek a díszes tojások igazán pazar és rendkívüli alkotásoknak tűnnek, ám te magad is elkészítheted egy-egy ötletes praktika alapján.

Romantikus szalvéta

Gyönyörű romantikus hangulatú tojásokat „festhetsz” papírszalvétából, egy meghitt vacsora terítékéhez is különleges dekoráció lehet. A szalvétának csak a mintás részét kell felhasználnod, a többit egyszerű vágd le. Verjél fel egy-két tojásfehérjét, terítsd a kiválasztott szalvétát a tojásra, és egy ecsettel kend be egyenletesen kívülről a beborított tojást. Hagyd teljesen megszáradni. Ha fényesebb felületet szeretnél, száradás után óvatosan töröld át a tojásokat valamilyen növényi olajjal.

Márványos hatás

Néhány csepp körömlakk egy kis vízben elkeverve, és máris kész az egyedi minta! Nem baj, ha zavaros a víz a lakktól, éppen ez az egyenlőtlenség teszi majd páratlanná. Bármilyen színnel festhetsz, ez a farmerhatású kék különösen tetszetős. Húzz fel egy gumikesztyűt, mártsd a tojást a vízbe, utána hagyd megszáradni. Hogy a minta ne maszatolódjon el, néhány gombostű is a segítségedre lehet támasztéknak.

Fekete-fehér minimál

Csak szép fehér tojást kell hozzá választanod és egy fekete alkoholos filcet. A fantáziádra van bízva, milyen mintákat kreálsz, a legegyszerűbb pöttyök vagy csíkok is trendi látványt nyújtanak.

Az egyszerűen nagyszerű barna

A sok színes, szokványos piros, kék, zöld, narancssárga tojás után igazán üdítő a natúr barna héjon futó fehér dekoráció. Egy fehér filccel csodaszép minták kanyaríthatók rajta, visszafogott, mégis különleges hatást nyújt. Hagyományos, de egyben modern.

Forrás: pinterest, Martha Stewart, www.larecetadelafelicidad.com