A tökfaragás vidám és kreatív közös családi program lehet. Ajánlunk hozzá egy ünnepi finomságot is! Halloweenre készülődve így hasznosíthatod ínycsiklandó módon a faragott sütőtök belsejét:

Hozzávalók (6 személyre):
2 érett körte
1,5 kg sütőtök
2 paradicsom
1 l zöldség- vagy csirkealaplé
15 dkg rokfort (márványsajt vagy más kék sajt)
1 nagyobb póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
½ kiskanál őrölt szegfűszeg
½ kiskanál só frissen őrölt bors
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
+ a tetejére 1 evőkanál apróra vágott snidling
(vagy zsenge zöldhagymaszár)

Elkészítés:
A meghámozott és felkockázott sütőtököt, a meghámozott, kimagozott és négyfelé vágott körtét, a félbevágott és kimagozott paradicsomot, valamint a félbevágott pórét és az összezúzott fokhagymát összeforgatjuk a szegfűszeggel, a só felével, egy kevés borssal és az olajjal. A keveréket egy tepsibe terítjük, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben 40-55 perc alatt készre sütjük. Az alaplével kisebb adagokban simára turmixoljuk, majd hozzáadjuk a maradék sót, és állandó kevergetés mellett felforrósítjuk. Leveses tálkákba merjük, rámorzsoljuk a sajtot, és snidlinggel megszórva tálaljuk. Ízlés szerint kevés olívaolajjal is meglocsolhatjuk a tetejét.