Egyre hűvösebbek az esték, ezért egy forró receptet hoztunk nektek. Ez az almacider kifejezetten olyan ital, amire könnyű rászokni, isteni az illata, az aromája, jól átmelegít, és egyszerű elkészíteni. Az összebújós, beszélgetős esték tökéletes nedűje.

Hozzávalók (6 adaghoz):
2 liter almalé
6 dkg barna cukor
6 db alma
6 rúd fahéj
1 kiskanál szegfűbors
1 kiskanál szegfűszeg

Elkészítés:
Az almalevet elkeverjük a barna cukorral, és beletesszük tüllzacskóba csomagolva a fahéjat, szegfűborsot és szegfűszeget. Nagy lángon felforraljuk, majd lassú tűzön 10 percig gyöngyöztetjük. Az almák tetejét levágjuk, a belsejüket kikanalazzuk, a húsát kisebb darabokra vágjuk. A fűszerek eltávolítása után az italt az almákba töltjük, és néhány almadarabot szórunk bele.
Persze fogyasztható egyszerűen bögréből, és bármely gyümölccsel, például naranccsal is díszíthető.