Ráhangolódtál már a karácsonyra? Zúzmarás reggelekre, összebújós téli estékre tökéletes nedű a forró csokoládé. Egyszerű elkészíteni, sokféleképpen ízesíthető, megunhatatlan!

Íme pár bögrényi boldogságrecept:

Hozzávalók:
8 dl tej
2 dl tejszín
20 dkg 60-70%os kakaótartalmú étcsokoládé
1 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor
csipetnyi só
őrölt fahéj
tejszínhab

 

Elkészítés:
A tejszínt, a cukrot és a sót keverd össze egy lábosban, kis lángon melegítsd fel, majd húzd félre. Egy másik edényben keverd össze egy bögre tejjel a darabokra tört csokit, és folyamatos kevergetés mellett addig melegítsd, míg krémes állagú nem lesz. Öntsd a csokis krémet a tejszínes keverékhez, melegítsd tovább. A végén tedd bele a fahéjat is. Tejszínhabbal és fahéjjal megszórva tálalhatod.

(fotó: pinterest.com)