Kézzel nyomott, egyedi mintás táskák, hátizsákok, laptoptokok dizájner textilekből, izgalmas megoldásokkal. A Hepphabit kínálatában felnőtteknek és gyerekeknek is találsz mutatós, egyben praktikus kiegészítőket.

Ridovics Eszter, a Hepphabit alkotója 2006-ban végzett a MOME-n textil (kötöttruha-tervező) szakon, majd később 2011-ben Angliában szerzett még egy diplomát divat szakon.

Hogyan született a márka?

A Hepphabitnak korábban, 2006 és 2009 között volt egy elődje Hepp néven. Ekkor hárman, egy formatervezővel és egy másik ruhatervezővel közösen alkottunk, elsősorban lakberendezési tárgyakat és ruhakollekciókat készítettünk. Divatszínházi eseményeken mutattuk be a termékeket. Majd jött egy hosszabb szünet, megszülettek a fiaim, akik most 5,5, illetve 3,5 évesek.

Körülbelül egy éve kezdtem bele újra a munkába, ám kicsit másképpen. Sok mindent máshogy gondolok ma már, máshol vannak a prioritások. Teljesen beleszerettem a pecsétkészítésbe és a mintagyártásba, saját tervezésű és kivitelezésű mintázott anyagokat, azokból pedig táskákat készítek.

  

Milyen típusú, stílusú táskák készülnek?

Van egy felnőtt és egy gyerek vonal. A felnőtteknek táskákat, a gyerekeknek ovis, sulis zsákokat készítek.

A laptop ma már nemcsak munkaeszköz, a magánéletben a kapcsolattartáshoz, a napi hírek beszerzéséhez, tanuláshoz is használjuk. A pamutvászonból készült tokokat is mind egyedi mintákkal, pecsétekkel terveztem.

A táskák természetes anyaga, nyomott mintája könnyen beilleszthető minden nő ruhatárába, szabadidős tevékenységhez, kiránduláshoz, barátokkal való találkozáshoz és persze munkába járáshoz is. Minden elfér bennük, amire egy nőnek szüksége van a mindennapokban.

A gyerekeknek készült ovis, sulis zsákokat úgy terveztem, hogy minden kényelmesen, egy helyen elférjen bennük, könnyen hozzáférhető legyen, és egyszerűen tisztítható. Kiscipők, sálak, sapkák, játékok és megannyi fontos holmi tárolására használhatók. Praktikus szettben is rendelhetők.

Hol készülnek a termékeid, és hogy van időd minderre egyedül?

Vannak további terveim a termékskála bővítésére, ám ezekről még nem beszélnék. Egyelőre kihívás mindent megvalósítanom a családi élet mellett. Jelenleg itthon dolgozok a kis műhelysarkomban, most éppen ez tűnik a legmegfelelőbbnek, de lehet, hogy ez a jövőben majd változik.

Melyik a munkád legkevesebb része?

Leginkább a mintatervezést élvezem, ez az, ami új a számomra, ami megmozgatja a bennem lévő kreatív energiákat. Hiszen maguk a táskaformák viszonylag egyszerű alapok, amiken igen jól tudnak érvényesülni a különféle minták.

A vásárlóidtól érkeznek visszajelzések, vagy csak örömmel birtokba veszik a táskákat?

Sok pozitív visszajelzést kapok, de nekem a legkedvesebb a nagyfiam lelkesedése. Minden új mintát, újonnan elkészült táskát, zsákot komolyan megtanulmányoz, és elmondja, hogy ő melyekből szeretne, vagy milyet csinálhatnánk még.

Van is egy kedvenc mintám, a tulipán, ezt a tőle kapott rajzból készítettem.

 

Hepphabit a Krafty online piacterén: