Már elég régóta motoszkált a fejemben a csillagos gondolat, de sok inspirációt kellett gyűjtenem ahhoz, hogy tökéletesen összeálljon a kép. 

Mint a babyberry márka megálmodója és megalapítója, hivatalból is figyelem a babaszobás trendeket, sokat bújom a Pinterestet és az Etsy-t – de persze mindezt szívesen teszem, hiszen rengeteg csodára lehet bukkanni ezeken a közösségi oldalakon. Ráadásul én is babát várok, hamarosan megszületik Luca Sára kistestvére, Samu, így még egy indokkal több, hogy gyűjtsem az ötleteket. Ahogy a korábbi 3 kollekció (City Life, I Love Books és So Gold) megszületését is rengeteg kutatómunka és előkészület előzte meg, úgy volt ez a Little Stars esetében is, mire megtaláltam azt az irányt, ami méltó folytatása a márka eddigi életének és illeszkedik a babyberry megalapításakor lefektetett alap koncepcióhoz. 

Tudtam, hogy a csillagot, mint motívumot szeretném felhasználni, mert annak formavilága és hangulata is ugyanúgy illik egy kislány, mint egy kisfiú szobájába. Mert igen, továbbra is szerettem volna egy olyan kollekciót megalkotni, ami szakít a kisfiús-kislányos sémákkal és nem kategorizál – bevallom, ezt a szándékomat az is megerősítette, hogy kislányunk szobájába hamarosan a kisöccse is beköltözik, és ez rávilágított arra, hogy a legtöbb hagyományos babaszoba kollekció nem alkalmas ellenkező nemű testvérek közös szobájának kialakítására. A csillag forma viszont tökéletes megoldást nyújt erre is: egyszerű, de mégis szerethető bárki számára, kedves asszociációkat ébreszt, ráadásul segít ráhangolódni az éjszakára és a nyugodt alvásra is. A csillagok így jó választásnak tűntek egy közös, fiú-lány kollekció megalkotásához, ami mégsem annyira gyerekes, hiszen a legtöbb felnőtt ugyanúgy szereti ezt a formát, mint a gyerekek.

A forma mellett a másik nagyon fontos szempont egy kollekció megtervezésénél a megfelelő színvilág megteremtése. Ez sem volt könnyű feladat, ráadásul nem elég csak fejben megszületnie az elképzelésnek, utána jön a kutatómunka, hogy a tervekhez megfelelő alapanyagokat is találjunk minőségben, színben, formában. Ez a mostani alkalommal is rengeteg időt és energiát igényelt, de amikor felfedeztem a későbbi Little Stars kollekció alapjául szolgáló textileket, azonnal tudtam, hogy megvan az igazi! Minden szempontból illeszkedtek az elképzeléseimhez, úgyhogy berendeltem a mintákat, és elkezdődött a tervezgetés élesben is. A színek összeállításában és párosításában a pasztellek letisztult világa és a cukorkák, fagyik vidám hangulata inspirált, de nagyon vigyáztam, hogy megmaradjon az egyensúly és ne vigyük el a kollekciót túlságosan habos-babos irányba. Így került fel a palettára a pink, a pasztell sárga és a kék mellé a bézs szín is. És ha egy kis kulisszatitokra is kíváncsiak vagytok, akkor elárulom, hogy a kollekció bővítése is tervbe van véve további csodálatos színekkel!

Végül, de nem utolsó sorban, fontos szempont volt a kollekció tervezésekor, hogy szerettem volna meghagyni a szülőknek a szabadságot, hogy szabadon alakítsák a szoba hangulatát: ha szeretnék, akár berendezhetik egy színnel is (kisfiús kékre, kislányos pinkre, natúr bézsre vagy épp vidám pasztell sárgára), és mellette mindenképpen szerettem volan megadni a lehetőséget a kreatív szín-imádók számára, hogy maguk kombináljanak, és saját ízlésüknek megfelelően helyezzék el a hangsúlyokat a szobán belül. A Little Stars kollekció számára készült fotókon be is mutatunk néhány variácót: letisztult kék-bézs fiúcska szoba, igazi csajos pink-sárga szoba és egy igazán univerzális, cukorka hangulatú sárga-pink-kék vegyes szoba – de ezek mellett még számtalan lehetőség nyílik a szülők számára, hogy a Little Stars kollekció segítségével saját ízlésüknek megfelelően, harmonikusan rendezzék be a babaszobát. Nektek melyik a kedvenc összeállításotok?