Prosztatit spasolitikus, Navigációs menü


Hatása[ szerkesztés ] Blokkolja az acetil-kolin muscarin-szerű hatását a simaizom sejteken. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően ellazítja a hólyag detrusort és az instabil hólyaggal rendelkező betegben növeli a hólyagkapacitást, valamint csökkenti a detrusor izomzat spontán kontrakcióinak számát.

Az Oxibutinin csökkenti a detrusor kontrakciók amplitudóját és frekvenciáját, csökkenti a húgyhólyagon belüli nyomást, növeli a húgyhólyag kapacitását.

Antibiotikumok tabletták a prosztatitisből

Fájdalomcsillapító és helyi érzéstelenítő hatást fejt ki. Központi idegrendszeri és cardiovascularis hatásai az atropinnál gyengébbek. Nincs blokkoló hatása sem a vázizom neuromuscularis junctióira, sem a vegetativ ganglionokra nincs antinikotin hatása.

Juice petrezselyem a prostatitishez

Mellékhatások[ szerkesztés ] A leggyakrabban előforduló mellékhatások a következők: szájszárazság, obstipatio, látászavarhányinger, hasi diszkomfort érzés, arcpirulás, vizelési nehézség. Az arcpirulás gyermekek esetében gyakrabban fordul elő.

Prosztata vérrel

Ezek a tünetek az adag csökkentésével többnyire enyhülnek. Ritkábban előforduló mellékhatások: fejfájás, vizeletvisszatartás, szédülés, álmosság, bőrszárazság, hasmenés, szívritmuszavar.

Ellenjavallatok[ szerkesztés ] Bélelzáródás, vizeletretencióval vagy annak veszélyével járó vizeletelfolyási akadály, bélatonia, súlyos krónikus fekélyes vastag- és végbélgyulladás colitis ulcerosatoxikus megacolon, myasthenia gravis, glaucoma.

Hosszú gyertyák ha prosztata fibrózis

Prosztatit spasolitikus hypertrophia oedema esetén. Zárt- és szűkzugú Prosztatit spasolitikus, részletes vagy teljes gastrointestinalis traktus elzáródás, paralytikus ileus, idős vagy legyengült beteg intestinalis atoniája, obstruktiv uropathia, akut vérzés, ha a betegnek instabil a kardiologiai statusa. Terhesség, szoptatás ld.

végbélkúpok prosztatagyulladás esetén

A készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység. Túladagolás[ szerkesztés ] Túladagolás esetén a várt központi idegrendszeri mellékhatások felerősödése nyugtalanság, izgatottság keresztül keringési kipirulás, vérnyomásesés, keringési elégtelenség és légzési zavarok légzési elégtelenség, paralysis, kóma várhatóak.

A Descalon 30 mg filmtabletta fokozottelővigyázatossággal alkalmazható a gyomor-bél rendszer szűkületével járó betegségek, pl. Mivel májelégtelenségben nemállnak rendelkezésre megfelelő adatok, ezért az ilyen betegeknek atrospium-klorid alkalmazása nem ajánlott. A trospium-klorid többnyire avesén keresztül választódik ki. Azoknál a betegeknél akiknél a vese funkciókjelentős romlását észlelték, a vérben a trospium-klorid szintje jelentősenmegnövekedett.