Prosztata operáció. Jóindulatú prosztata megnagyobbodás | Urológiai Klinika


A jóindulatú prosztata megnagyobbodás kezelésére Lézerek alkalmazása a jóindulatú prosztata megnagyobbodás kezelésében Az endoszkópos lézeres technikák működésének alapja, hogy egy speciális eszközzel a húgycsövön keresztül lézer sugarak juttattunk a prosztatában, mely hőenergia révén különböző szöveti változásokat hoznak létre.

prosztata operáció

Korábbi típusaik felmelegítették a közvetlenül a prosztatát, melynek következtében a szövetek elhalását okozták koagulációs nekrózis A legmodernebb lézereket a prosztata szövetének közvetlen elpárologtatására vagy darabolására is alkalmazhatók, ami hatékonyabb, mint a lézeres koaguláció.

Vaporizációs párologtatása technika révén olyan sugár keletkezik, amely prosztata operáció nem érintkezik a prosztatával, a magas hőenergiát szövetek pusztulását, elpárologtatását eredményezi.

Előnyük, hogy a műtét kevesebb vérzéssel és prosztata operáció kevesebb szövődménnyel jár Milyen lézert használunk mi?

prosztata operáció

Az Uro-clin KFT -nél holmium lézert használunk, mely széles körben alkalmazott egyik legmodernebb lézertechnika.

Holmium lézerek a prosztata vágására és párologtatásra egyaránt használhatók. Hogy történik a műtét kivitelezése?

prosztata operáció

A műtét általános vagy spinalis érzéstelenítésben végezhető, akár egynapos sebészeti ellátás körülményei között. A katéter viselés ideje általában rövidebb a hagyományos műtéti technikák esetén. Milyen előnyökkel jár a műtét?

prosztata operáció

A műtét előtti nehezített vizeletürítés az esetek többségében jelentősen javul. A vizeletsugár erősebbé válik, a gyakori vizeletürítéshez kapcsolódó panaszok csökkennek. Ez az eljárás meglehetősen hasznos magas kockázatú betegeknél, vagy akik a véralvadásgátló kezelésben részesülnek, mivel a gyógyszeres terápiát nem kell megszakítani beavatkozáskor.

prosztata operáció