Prostata umflata


Petefészek Külső nemi szervek A női külső nemi szervek részei: a Vénuszdomb lat.

prostata umflata a prosztata a wikipédia

Ezeket a szerveket együttesen gyakran a vulva gyűjtőnévvel is jelölik. A vénuszdomb mons Veneris A vénuszdomb zsírszövetből áll, amely a bőr alatt, közvetlenül a szeméremcsont os pubis felett helyezkedik el.

Felületét a pubertás során szőr növi be, s ez a vénuszdombot a vulva legfeltűnőbb részévé teszi. A nagyajkak labia majora A nagy külső ajkak: két vastag, zsírszövetből álló bőrredő, amelyek a vénuszdombról lefelé haladnak és a vulva külső határát képezik.

prostata umflata alhasi égő érzés terhesseg

A serdülőkortól ezek is szőrrel fedettek. Minthogy a nagyajkak prostata umflata szorosan egymáshoz simulnak, az egész vulvát befedik. A kisajkak labia minora A nagyajkak alatt találhatók. Két vékony bőrredőből állnak, átszőve vérerek és idegvégződések sűrű hálózatával. Épp ezért érintésre igen érzékenyek. A kisajkak felső vége összenőtt, s egy olyan bőrredőt képez, amely a csiklót elfedi.

Ezt a bőrredőt a csikló előbőrének lat. Az előbőr alatt látszik a csikló makkja, vagyis egy rövid, henger alakú szerv, amely két 'lábbal' nyúlik a test belsejébe. Mindkettő mellett búra alakú, szivacsos szövet található. Köztük van a szintén barlangos testtel körülvett húgycső. Ezt az egész, duzzasztható barlangos rendszert együttesen csiklónak klitorisz prostata umflata, s hasonlósága a péniszhez még nyilvánvalóbb.

A test belsejében: a csikló és a barlangos testek Az élvezet szerve A csikló tulajdonképpen a nő élvezeti szerve, amely a nemzés szempontjából szükségtelen.

A csikló valójában inkább belső, mint külső szexuális szerv.

Látták: Átírás Polybromat Efferverscens Hypnötiéá, Sedativa 'tabi. Polybromat Eflerver~,:~. Kakodyl Dr.

Itt csak azért ismertetem a külső szervek között, mert sajnos, a legtöbb tankönyvben ez így szokásos. Merevedése A csikló barlangos test rendszere gyorsan telítődhet vérrel, s ezáltal megnagyobbodik és merevvé válik. Az ezt előidéző vérteltséget tumeszcenciának lat. A hüvely- és a húgycső-nyílás A hüvelynyílás a húgycsőnyílás alatt található, amely a női testnél a nemiszervektől független és csak a húgyhólyag kiürítését szolgálja.

Mindenesetre egyes nőknél az orgazmus során a húgycső melletti, prosztatához hasonló mirigyek váladékának ejakulációjára is sor kerülhet a húgycsőnyíláson keresztül.

Ez utóbbi igen kicsiny, s a csikló és a sokkal nagyobb hüvelynyílás között található. Az újszülöttek hüvelynyílását általában részben elzárja egy vékony bőrréteg, a szűzhártya. Néhány ókori, sőt, mai kultúrában a szűzhártyának azonban valamilyen pszichoszociális jelentőséget tulajdonítanak. A szűzhártya pszichoszociális jelentősége Prostata umflata hiedelmek szerint a sértetlen szűzhártya a nő "szüzességét", vagyis szexuális tapasztalatlanságát bizonyítja. Ezért is hívják többnyire "szűzhártyának", ami azonban babona.

A szűzhártyán általában több lyuk van, amelyek rugalmasak és lehetővé teszik egy ujj, vagy akár egy pénisz bevezetését. Másrészt a szűzhártya számos lánynál könnyen megreped, nemcsak közösülés, hanem tamponhasználat, vagy testi erőfeszítés, sport révén is. Néhány esetben a szűzhártya teljesen hiányzik. Azonkívül meggondolandó, hogy a sértetlen szűzhártyájú lányok esetleg már szeretkeztek prostata umflata, vagy análisan A szűzhártya igen különböző formájú lehet.

Néha csaknem teljesen elfedi a hüvelynyílást, máskor több kisebb, vagy egy nagyobb nyílás van rajta. Utóbbi esetben úgy Radiculitis vagy prosztatitis, mintha szakadt lenne, holott valójában sértetlen. Fájdalmas-e a szűzhártya szakadása? A szűzhártya szakadása kissé kellemetlen lehet, s együtt járhat némi vérzéssel.

Komolyabb fájdalom azonban nem várható. A hüvelynyílás két prostata umflata, a szűzhártya széle és a kisajkak között találhatók a Batholin-mirigyek amelyek a férfitest Cowper-mirigyeinek felelnek meg. Ezek a mirigyek egy csekély, színtelen síkosító folyadékot választanak ki. A legtöbb síkosító folyadékot azonban közösüléskor maga a hüvely termeli.

Belső nemi szervek Belső női nemiszervek: a két petefészek ováriumoka két petevezeték, a méh uterus és a hüvely vagina.

A petefészkek helyzete, alakja és funkciója A petefészkek női ivarmirigyek vagy gonádok az alhasban, a méh két oldalán találhatók. Két diónagyságú szerv, amelyeknek kettős funkciója van: 1. Petesejtek termelése Mielőtt egy lány megszületik, petefészkeiben már megvan minden sejt, amelyek később petesejtté fejlődnek. Ezeket korai szakaszukban őspetének oogonien hívják. Később primer oocitákká fejlődnek, végül pedig érett petesejtekké ova.

Az oociták - nagy, de lassan csökkenő mennyiség. A petesejttermelés - oogenezisnek is nevezik - a női főtuszban kezdődik, de már a születés előtt befejeződik. Így minden újszülött lánynál kb.

Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

Az érett petesejtek ova - csekély, havonta termelt mennyiség Ha a pubertásban megindul a petesejt-termelés, akkor a petefészkekben a menopauzáig prostata umflata egy, vagy néhány érett petesejt keletkezik. Így a nő termékeny évei során érett petesejtet termel.

prostata umflata Mycoplasma prostatitis

Ezek közül természetesen csak néhány játszhat szerepet a fogamzásban. Mindez nagyban ellentétes a férfiak ondósejt-termelésével naponta sokmillió ondósejt a pubertástól az öregkorig.

A havi petesejt-érés Az érett petesejt fejlődése több lépésben történik: Minden oocita segédsejtek hólyagjába ágyazódik, amelyek a petefészek külső rétegében találhatók. A hormonok hatása következtében havonta egy ilyen sejtcsoport növekszik hólyagocskává, s láthatóvá válik a petefészek felületén.

Fordítás 'prosztata' – Szótár román-Magyar | Glosbe

Az ilyen hólyagocskákat Regnier de Graaf holland anatómus nyomán - Graaf-tüszőnek is nevezik. A tüsző-növekedés alatt megosztódik a primer oocita - amely, mint minden más sejt, 46 kromoszómát tartalmaz - két, igen különböző nagyságú részre: egy viszonylag nagy, másodlagos oocitára és egy kis, sejtplazma nélküli pollentestre.

Ennek során a kromoszómák száma megfeleződik: 23 kromoszóma köztük egy X-kromoszóma jut a másodlagos oocitába és a pollentestbe.

Utóbbi azonban elhal és feloszlik. Csak a másodlagos oocita fejlődik tovább. Először úszkál a növekvő tüsző folyadékában, mígnem az megreped és így kisodródik belőle.

Ez a folyamat az ovuláció. A másodlagos oocitát aztán az egyik petevezeték felveszi és továbbítja a méh felé. A másodlagos oocita prostata umflata prostata umflata, egyenlőtlen méretű részre osztódik: egy viszonylag nagy, érett petesejtre és egy kis, másodlagos pollentestre.

Ezúttal azonban a kromoszómák száma nem feleződik, így mindegyik rész 23 kromoszómát tartalmaz köztük egy X-kromoszómát.

Az osztódás azonban csak a megtermékenyítés után következik be. Miközben a pollentest itt is elhal, az érett petesejt 23 kromoszómájával egyesül a spermium 23 kromoszómájával.

Így új sejt keletkezik, 46 kromoszómával. Ezt az új sejtet a megtermékenyített petesejtet hívják zigotának. A hormontermelés A petefészkek éppúgy, mint a herék a férfitestben hormonokat is termelnek.

Ezeket a gonadális hormonokat gyakran 'női' és 'férfi' hormonoknak nevezik ösztrogének és androgének. Ám ez félrevezető, prostata umflata mindkét hormonfajta termelődik a női és férfi testében egyaránt. Csak a relatív arányuk különböző. A petefészkek az ösztrogénen és androgénen kívül a pubertástól kezdve még progeszteront is termelnek. Ez a hormon fontos szerepet játszik prostata umflata női termékenységben.

prostata umflata Prostatitis szív

A petevezetékek helyzete, formája, funkciója A petevezetékek a petefészkektől a méh felé, az érett petesejtek célja felé vezetnek. Ott ugyanis, ha megtermékenyültek, beágyazódhatnak.

prostata umflata Éles prosztat fájdalom

A petefészkek közelében a petevezetékek széles, nyitott végei ujjakhoz hasonló nyúlványokkal rendelkeznek, amelyek mozgásukkal felfogják és magukba vezetik az ovuláció során szabaddá vált, érett petesejtet. A petevezeték szőrszerű kinövései és falának összehúzódásai a petesejtet továbbítják. Egyúttal azonban utat nyitnak a felfelé törekvő spermiumoknak is. A petesejt megtermékenyítése általában a petevezeték felső részében történik. A méh helye, alakja és funkciója A méh lat. A petevezetékek a méh felső részébe torkollnak, jobbról és balról.

A méh teste előlről érinti a húgyhólyag tetejét, s a keskenyebb alsó részétől egy enyhe szűkület választja el. Ez az alsó rész a méhnyak lat. A méhnyaknak van egy kis nyílása, a méhszáj, amelyen át a spermiumok a hüvelyből a méhbe juthatnak.

A méhszájat általában elzárja egy sűrű nyákcsepp, s csak prostata umflata prostata umflata idején válik átjárhatóvá.

MICII GRADINARI SI FERMIERI

A méhfal három rétege 1. A külső réteg, a perimetrium, 2. A középső izomréteg, a miometrium és 3. A belső nyálkás réteg, az endometrium.

Ha a prosztata nagyon meg van duzzadva, akkor ez megakadályozhatja a beteget a vizelésben.

Az endometrium részben havonta újraépül, hogy lehetőleg elősegítse egy megtermékenyített pete beágyazódását. Implantáció Ha ez nem következik be, akkor a szövet legnagyobb része leválik és a menstruáció során a méhnyakon és a hüvelyen keresztül kiürül a szervezetből.

A méh a terhesség alatt kiszélesedik a prostata umflata növekvő magzatnak megfelelően. Az endometrium sajátos szerkezete nagy kitágulást tesz lehetővé, s aztán a szülés során biztosítja a szükséges tolófájásokat, amelyek a magzatot a hüvelyen át kinyomják.

A méhizmok az orgazmus során is összehúzódnak. A hüvely helye, alakja és funkciója A hüvely lat. A hüvelynek 3 fő funkciója van: 1. Lehetővé teszi a menstruációs vér kifolyását.

Cellulitis magyarul, a cellulitis (phlegmone) az epidermis, a dermis és a subcutan szövetek

A közösülés során felveszi a péniszt és az ejakulált ondót, 3. A szülésnél lehetővé teszi a gyermek világra jöttét. A hüvelyfalak A hüvely legtöbbször egy összelapult cső, tehát inkább csak lehetséges, mint valóságos üreg. Prostata umflata felszíne - hasonlóan a szájhoz - lehetővé teszi különböző mikroorganizmusok létezését egy ökológiai egyensúlyban, amely azonban kémiai hatások révén kívülről megzavarható.

Ezért nem ajánlatos a nőknek hüvelyspréket vagy hasonló szereket használni. A hüvely Prostatitis és neurózis tisztítja és egy sajátos fertőzésvédelemmel is rendelkezik. Az egymáshoz simuló hüvelyfalak sok nyáktermelő sejtet és vérereket tartalmaznak, de mirigyeket nem, és csak kevés idegvégződést. Szexuális izgalom esetén síkosító folyadékot bocsátanak ki a koitusz megkönnyítésére.