Fájdalommentes hólyagtükrözés


Belépés betegeknek Pácienseim mondták Bevezetésként egy ffi beteg írását közlöm, hogy felhívjam mindenki figyelmét az egyre gyakrabban diagnosztizált férfi-interstitialis cystitis jelentőségére: T. Doktor úr!

Precíziós kivizsgálás és kezelési terv Endoszkópos vizsgálatok Az endoszkóp egy merev vagy egy hajlékony csőből, egy fényforrásból és egy üvegszálas optikából álló eszköz, amellyel jól vizsgálható, kinagyítható és így jobban láthatóvá tehető az üreges szervek belső felszíne. A vizsgálat során az endoszkópot bevezetik a vizsgálandó területre és így lehetővé válik az üreges szervek belső felszínének a megfigyelése és különböző felvételek elkészítése.

Prostatitis krónikus vizelet

Az endoszkópos vizsgálatok széles körű elterjedését a jelentős technikai fejlődés, a száloptikás endoszkópok és a video endoszkópia elterjedése tette lehetővé.

A különböző endoszkópos eljárásokkal közvetlenül elérhető és részleteiben is átvizsgálható az adott szerv belső felszíne, a nyálkahártya állapota és esetleges kóros elváltozásai. Az endoszkópon keresztül bevezetett csipesz segítségével a szerv falából szövettani vizsgálatra minta biopszia is nyerhető, sőt egyes elváltozások a csipesz segítségével teljes egészében el is távolíthatóak.

Wester a prosztatitis

Így az endoszkópia segítségével nemcsak diagnosztikus vizsgálatok, hanem különböző kezelések és műtéti beavatkozások is végezhetőek. Fontos szerepet tölt be többek között a belső vérzések megszüntetésében, az endoszkópos vizsgálattal felfedezett vastagbél polipok eltávolításában és különböző műtéti eljárások epehólyag eltávolítás, térdízületi műtétek stb kapcsán is.

vér vizelés közben

A szervezet különböző részeinek a vizsgálatára különféle endoszkópos eljárások léteznek. Mivel ezek a vizsgálatok általában nem kellemesek így attól függően, hogy a test mely részét vizsgálják helyi, vagy általános érzéstelenítést illetve nyugtató gyógyszereket alkalmaznak a kellemetlenségek minimalizálására.

Az endoszkópot a testnyíláson, vagy egy kis bemetszésen keresztül óvatosan bevezetik a vizsgálni kívánt testüregbe, miközben a vizsgáló orvos egy képernyőn keresztül figyeli a kamera által közvetített képet.

Ezt követően a részletes — az esetek egy részében ultrahang vizsgálattal is kiegészített — átvizsgálás kapcsán talált kóros elváltozások eltávolítása, illetve szövettani mintavétel történik.

Receptek a prosztatitisből

Az endoszkópos fájdalommentes hólyagtükrözés során általában ritkán lépnek fel szövődmények. Előfordulhat enyhe irritáció, a nyálkahártya felszínes sérülése, esetleg a mintavétel során kismértékű vérzés. Nagyon ritkán az endoszkóp átlyukaszthatja a vizsgált szerv falát, vagy a fájdalommentes hólyagtükrözés szerv egyéb károsodását okozhatja.

méh tej és prosztatitis

CMC Déli Klinika® által biztosított széles körű, fájdalommentes endoszkópos vizsgálatok: colonoscopia vastagbéltükrözés.