Bepisilek éjszaka


bepisilek éjszaka

Cikkek Mi okozza az ágybavizelést és a nocturiát éjszakai mosdóhasználatot? Az ágybavizelés vagy enuresis nocturna éjszakai ágybavizelés alvás közben történő akaratlan vizelés abban az életkorban, amikor a szobatisztaság már éjszakára is elvárható. A nocturia éjszakai mosdóhasználat a gyakori éjszakai vizelési kényszert jelenti.

bepisilek éjszaka

Ágybavizelés és nocturia éjszakai mosdóhasználat felnőtteknél A felnőtteknél előforduló gyakori éjszakai vizelés, illetve ágybavizelés más okok miatt alakul ki, mint gyermekeknél. Fontos megemlíteni, hogy a felnőttkori ágybavizelés gyakori megnevezése enuresis nocturna bepisilek éjszaka ágybavizelés.

A gyakori vizelés azt jelentheti, hogy a szervezet valamilyen hormonváltozás, illetve veseprobléma, betegség vagy gyógyszerszedés miatt állít elő több vizeletet. Ennek végeredménye enuresis nocturna éjszakai ágybavizelésilletve az lehet, hogy az érintett személynek legalább egy alkalommal fel kell kelnie, hogy vizeljen — ez az úgynevezett nocturia éjszakai mosdóhasználat. Az idősek körében normális jelenség, hogy éjszakánként egy-két alkalommal kimennek a mosdóba.

A férfiaknál előforduló nocturia jelenségét gyakran a megnagyobbodott prosztata okozza.

bepisilek éjszaka

A húgyhólyag hiperaktív izmainak mozgása vagy más, a háttérben álló ok azonban nemtől és életkortól függetlenül okozhat gyakori éjszakai vizelést. Ne feledje: a túlzott folyadékbevitel, különösen a koffeintartalmú italok fogyasztása is hatással lehet a mosdóhasználat gyakoriságára!

bepisilek éjszaka

A TENA segít Önnek Az enuresis nocturna éjszakai ágybavizelés és a nocturia éjszakai bepisilek éjszaka okainak feltárásához forduljon a kezelőorvosához. Mi az ágybavizelés okától, súlyosságától vagy gyakoriságától függetlenül kínálunk olyan termékeket, amelyekkel élete a megszokott mederben folyhat tovább.

Muszil Dóra, pszichiáter Az idegrendszer fejlődésének egyik mérföldköve a szobatisztává válás. Ez egészséges körülmények között legkésőbb 6 éves korra bekövetkezik, néha azonban később is megmarad. Ilyen esetekben a nappali órákban a betegek jól tudják kontrollálni a vizeletürítést, éjszaka viszont gyakran akaratuktól függetlenül bevizelnek. Az éjszakai ágybavizelést enuresis nocturna nem szabad összetéveszteni a gyakori vizeletürítéssel nycturiamivel az utóbbi esetben a beteg felébred arra, hogy pisilnie kell, míg az előbbi esetben ez nem történik meg.